Drie dingen die iedere hondeneigenaar zou moeten weten!

hondeneigenaar

Drie dingen die iedere hondeneigenaar zou moeten weten!

Een hond in huis is leuk gezelschap maar je dient er als baasje wel rekening mee te houden dat je goed voor je huisdier zorgt. Ook een hond kan ziek worden en het is zaak dat jij ervoor zorgt dat deze zo gezond mogelijk blijft en problemen zo snel mogelijk opmerkt.  

Verzorg je hond zo goed mogelijk 

Je houdt je hond het beste gezond door deze goed voer te geven, veel te ondernemen samen met je huisdier zoals wandelen, spelen en rennen maar ook door je hond voldoende geestelijke uitdaging te bieden. Je checkt je hond regelmatig zodat je zeker weet dat deze gezond is. Denk je dat er iets aan de hand is? Ga dan altijd zo snel mogelijk met je huisdier naar de dierenarts.  

Kies milde producten om geurtjes tegen te gaan 

Een hond in huis betekent ook dat je deze nog wel eens wilt ruiken. Om te voorkomen dat je woning sterk naar je huisdier gaat ruiken en om bijvoorbeeld plasgeur hond te verwijderen, kun je het beste een speciaal middel in huis halen en hiermee de hondengeur verwijderen. Het is daarbij belangrijk dat je een mild product kiest dat vriendelijk is voor het dier, maar waarbij je ook je inboedel netjes houdt. Vermijd altijd producten waaraan mogelijk schadelijke of agressieve hulpstoffen zijn toegevoegd.  

Verzorg je hond op de juiste manier als deze suikerziekte heeft 

Honden kunnen tal van klachten krijgen en het is zaak dat jij deze als baasje zo snel mogelijk opmerkt. Zo kan je huisdier ook suikerziekte krijgen. We hebben een paar tips suikerziekte hond voor je op een rijtje gezet zodat je weet wat daarbij belangrijk is.  

Controleer je huisdier regelmatig. Vertoont je hond ander gedrag dan normaal, drinkt het dier veel of valt het ineens af of ruikt de urine ineens heel sterk? Dan kunnen dit allemaal tekenen zijn die op suikerziekte wijzen. Ga in dat geval altijd meteen met je hond naar de dierenarts.  

Laat de dierenarts de juiste diagnose stellen. Is het suikerziekte? Dan is het belangrijk dat er een goed behandelplan wordt opgesteld waar je je als baasje ook strikt aan houdt. Dit is enkel in het belang van je hond.  

Meet met regelmaat de glucosewaarden van je huisdier. Zo weet je hoe het met de hond gaat. Meten kun je zelf of bij de dierenarts laten doen. 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *